2024. május 11. 19.00 óra
QJÚB – A KOCKA KIBONTÁSA
Vecsei H. Miklós és csapata, Pilinszky János és Csoóri Sándor életműve alapján, a Kiégő Izzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációjával készítette el legújabb koncertszínházi előadását „a kocka kibontása” címen.
A színház, a zene és a performansz határterületein mozgó alkotócsapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze, így Hegedűs Bori – ének, Mihalik Ábel – dob, Frimmel Jakab – billentyű, elektronika, Paczári Viktor – basszusgitár, Ratkóczi Huba – szólógitár. Bemutatkozó előadásuk, „Párbeszéd, sötétben” címmel több, mint 50 előadásnál és közel 20.000 nézőnél tart 2021. júniusi bemutatójuk óta.
Új előadásukban a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit próbálták meg a lehető legkatartikusabb formában előállítani, hogy a két költőóriás életműve ne csak a szavak szintjén ragadjon meg emlékezetünkben…
Játsszák:
Hegedűs Bori
Frimmel Jakab
Mihalik Ábel
Paczári Viktor
Ratkóczi Huba
Vecsei H. Miklós
Rendező:
Vecsei H. Miklós
Animáció:
Koltay Szonja Dorottya
Díszlet és vetítés:
Kiégő Izzók
Fény:
Kiss Lóránd
Hang:
Gál Máté
„A nyelv titokzatos dolog. Mint a szem, vagy egy félbehagyott kézmozdulat. Ő is csak ennyit mondott: Boldogok, akik sírnak… És ez azóta kimeríthetetlen. Nem tudom értitek-e, de egyfajta anarchizmusról beszélünk, arról, hogy mindenkor újra semmit sem tudhatunk.”
💸Jegyár: Teljes árú: 4.000 ft, nyugdíjas/diák: 3.000 ft
🎫Jegyek kaphatók a helyszínen és a https://www.jegy.hu/program/qjub-a-kocka-kibontasa-146913 oldalon.
A kedvezmény csak a helyszínen vásárolt jegyek esetében érvényesíthető.