„Vásárhelyikum” – Tradícionális Vásárhelyi Ételek bemutatkozása

Az idei évi rendezvény fő mottója: 

„Vásárhelyi Értéktár” 

Nevezni, 2024. szeptember 12-ig, csapattal (a csapat és a csapatkapitány (Ínymester) nevének megadásával) vagy egyénileg, az elérhetőségek, és az étel elnevezésének megadásával lehet.

A fesztivál állandó célja:

A hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek. A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása… vagyis mindent, ami vásárhelyi, vagyis „Vásárhelyikum”.

 A főzőverseny állandó mottója:

„Ahogy már régön is szerettük, vagy ahogyan most szeretjük!”

Elkészítési mód: Helyszínen; (otthon a sütemény esetén, illetve egyeztetés alapján)

Időtartam: 8:00 – 14:00–ig (Előkészület 7.00-órától)

Étel zsűrizés:

  • 11:00 – Otthon készült Sütemények
  • 12:00 – Levesek, Előételek
  • 13:00– Egytálételek
  • 14:00  – Helyben készült Sütemények

Eredményhirdetés: 16 óra után a programtól függően