„Vásárhelyikum” – Tradícionális Vásárhelyi Ételek bemutatkozása

Az idei évi rendezvény fő mottója: 

„Pásztorételek”

Nevezni, 2025. szeptember 11-ig, csapattal (a csapat és a csapatkapitány (Ínymester) nevének megadásával) vagy egyénileg, az elérhetőségek, és az étel elnevezésének megadásával, Csáki Zsolt gasztro-szervezőnél a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével a hod.gasztrolovag@gmail.com elektronikus levélcímen (levél tárgya: VIF 2025), vagy aláírva személyesen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ információs pultjánál.

A fesztivál állandó célja:

A hódmezővásárhelyi és környéki főzés, sütés hagyományainak felkutatása és a mai igényekhez igazodó alkalmazása, illetve olyan, akár új ételek megismerése, melyek gyökere a vásárhelyi régióra jellemzőek. A napjainkban lendületesen fejlődő falusi és városi turizmus gasztronómiai irányú fejlesztése, a térség vendéglátó helyeinek kiváló vendégcsalogató kínálatának bővítése, a térségi ételek, ételsorok kialakításának lehetősége, térségi gasztronómiai kiadványok kiadása. Valamint a városunkra jellemző egyedi, speciális tárgyak, szokások, emlékek, személyek, művek felkutatása, bemutatása… vagyis mindent, ami vásárhelyi, vagyis „Vásárhelyikum”.

 A főzőverseny állandó mottója:

„Ahogy már régön is szerettük, vagy ahogyan most szeretjük!”

Elkészítési mód: Helyszínen; (otthon a sütemény esetén, illetve egyeztetés alapján)

Időtartam: 8:00 – 13:00–ig (Előkészület 7.00-órától)

Étel zsűrizés:

  • 11:00 – Otthon készült Sütemények
  • 12:00 – Levesek, Előételek
  • 13:00– Egytálételek

Eredményhirdetés: 16 óra után a programtól függően