A Tulipán Foltmozaik Klub

Szakkörvezető: Kéryné Joó Sára

Leírás: A Petőfi Sándor Művelődési Központban 1988-ban hirdettük meg az első foltmozaik varró tanfolyamokat, melyeket Feketéné Loványi Erzsébet iparművész vezetett. 1990-től már klubként működtünk, szintén Erzsike néni vezetésével. Ekkor még hazánkban nem volt szakirodalom, ezért a szakkörvezető kreativitásán múlott a szakmai siker. A Foltvarró Céh megalapításában is részt vettünk, de csak rövid ideig vettünk részt a munkájukban. Minden évben kiállításokat rendeztünk városunkban, és a környező településeken is.
1999-ben Nagy Vera vette át a csoport vezetését, aki megkért, hogy ketten vezessük a klubot. 2000-től már csak én irányítom a csapatot, amiből kivált a Margaréta Foltvarró Műhely.

Nemcsak varrni szerettünk és szeretünk, de szívesen mentünk és megyünk szakmai találkozókra: Szegedre, Makóra, Orosházára, Mezőkovácsházára, Zentára, Pécsre, Tatabányára. Már kilenc alkalommal rendeztük meg Mártélyon a Bodnár Bertalan Természetvédelmi és Oktatóközpontban a Kerítés Tárlatot és Találkozót, ahova nemcsak Csongrád és Békés megyéből, de Zentáról is jöttek a patchwork iránt érdeklődők. A Tiszta szívvel Egyesületet is támogattuk.

A klub létszáma változó. Jelenleg tíz klubtagunk van. Sokféle technikát igyekszünk megismerni, elsajátítani. Ezeket alkalmazzuk különböző használati és dísztárgyakon: táska, neszeszer, edényfogó, párna, terítő, takaró.
2015 őszéig havonta két hétfő délután találkoztunk. Ősztől havonta egy hétfő délután és egy szombat délután találkozunk. Szombaton nemcsak a klubtagok jöhetnek a nyílt varrónapjainkra, hanem minden érdeklődőt szeretettel vár kis csapatunk. Szívesen segítünk azoknak is, akik úgy érzik, még nem eléggé biztosak a szabásban-varrásban.

Megtekinthető kis videónk:

2016 nyarán egy három napos „varrótábort” is tartottunk a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Foglalkozásainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Érdeklődni: joosaca@gmail.com e-mail címen lehet.