Margaréta Foltmozaik Műhely

Szakkörvezető: Pokomándy Zsuzsanna

A Bessenyei Ferenc Művelődési központban 2000 óta működik a MARGARÉTA foltvarrók műhelye.

Korosztálytól és varrástudástól függetlenül bárki bekapcsolódhat 10 éves kortól 100 éves korig. Tagjaink nyugdíjasok és jelenleg is dolgozó hölgyek. A varráshoz kedvet érző férfiakat s szívesen látnánk.

A rendszeresen alkotó gárda 12-15 fő, de a régi tagok is be-bejárnak tapasztalatcserére, barátságokat ápolni, egymástól tanulni, ahogyan idejük engedi. Ez is feladata a kluboknak, civil szerveződéseknek.

Néhány tagunk már 20-25 éve készíti szebbnél szebb munkáit A műhely tematikájában szerepelnek takarók, terítők, párnák, falvédők, táskák, ruhák, gyerekjátékok, Waldorf babák, asztaldíszek és textilvirágok stb. készítése.
A kéthetente tartott foglakozásokon az alapvető klasszikus minták, gyorstechnikák, változatos tűzések (quilt technikák), kézi varrások-tűzések-díszítő öltések megtanulása mellett új sablonos minták, azok variációi is egyre gyakrabban előfordulnak. Tanulunk francia, japán, kelta foltvarrásra jellemző mintákat, de igyekszünk a magyar népi motívumokat is új köntösbe öltöztetni, feldolgozni patchworkre. Készítünk olyan használati darabokat, melyek „kidobott” textíliákból készülnek és örömet okoznak alkotónak, használónak, megajándékozottnak és szemlélőnek egyaránt. Egyedi elképzelések, színvariációk alapján mindenki egyéniségének, ízlésének megfelelően készítheti el alkotásait.

Foglalkozások kéthetente hétfőn vannak: 15 órától 17 óráig.

Jelentkezni: Pokomándy Zsuzsánál, a 06/ 70 5097033-as telefonszámon lehet.

Megtekinthető kis videónk: