2022. december 28. 19.00 óra

Sütő András: ADVENT A HARGITÁN – színjáték két részben

A Zenthe Ferenc Színház előadása

Főbb szerepekben: Szarvas József (Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész), Jakab Csaba, Hajdu Tibor, Tarpai Viktória, Varga Fekete Kinga

Rendező: Susán Ferenc

A lelkünkhöz szól és gondolkodóba ejt Székelyföld különös, misztikummal, néphagyományokkal teleszőtt világa. Az isteni akaratban rendíthetetlenül hívők, ám az Úr döntéseivel mégis folyton pörlekedők világa ez. Itt a térképen feleslegesen keresett, mert valójában bennünk lévő Kis Romlás és Nagy Romlás mellett, a Hargita zord hegyei között éli életét a korán megözvegyült Bódi Vencel. Ide, a havasokba várja haza messzire szakadt övéit, de hiába. Itt bontakozik ki két fiatal tiszta, örömre készülő szerelme, ami ha kell, a halált is legyőzi. Itt találkozik a múlt és a jelen, a hűség és megbocsátás, az önzés és a hit, a szeretet és a sosem múló remény. Itt, ahol a tragédia és a csoda kézen fogva jár.

Belépő: 5.900 ft

Jegyek válthatók a https://www.jegy.hu/program/advent-a-hargitan-zenthe-ferenc-szinhaz-141111/893679 vagy a BFMK pénztárában december 16-ig nyitva tartási időben.

A Bessenyei bérlet III. előadása.