2018. április 25. 17.00 óra

A Hódmezővásárhelyen 2014 óta működő Lucien Hervé Kamera Klub diák tagjai a 2016/17-es tanévben a legjobb fotósoknak bizonyultak az ország legrangosabb diákfotós megmérettetésén. A 39. Országos Diákfotó-Pályázat kiírója a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége). Zsűritagok: Abonyi Maya fotóművész E-MAFOSZ, az APS Stúdió vezetője, Baán Katalin fotóművész E-MAFOSZ, az Albertirsai Fotókör vezetője, és Marton József fotóművész ES-MAFOSZ, a Vedres Fotókör vezetője. Szervezője Réber Anikó, a MAFOSZ oktatási és ifjúsági bizottságának elnöke.

A 2016/17-es tanév 3 fordulós pályázat témái:

  1. Bicikli
  2. Az üveg
  3. Bemozdult képek

A szakkörök 10-10, az egyéniek 4-4 képpel nevezhettek a fordulókra, melynek összegzett eredménye adta a végsőt.

A kiállításon a verseny legjobb egyéni és szakköri képek láthatóak a 10-18 évesek versenyében. A hatvan kép harmadát a vásárhelyiek alkotásai adják.

A szakkörök közötti versenyben I. helyezett a Lucien Hervé Kamera Klub csapata: Farkas Réka, Herczeg Dávid, Janovics Gréta, Komjáti Jázmin Anna.

Az egyéni pályázók közül az I. díj Janovics Grétát illette, a II. díjat Komjáti Jázmin Anna nyerte.

Felkészítő tanár: Gaál Györgyi.

Az esemény fővédnöke Márki-Zay Péter polgármester úr.

Köszöntőt mond Szalai Tünde fotográfus, tanár, a Lucien Hervé Kamera Klub tagja.

A műsor különlegessége, hogy a szakkörösök által a „135+1= A jövő zenéje Kodály Zoltán emlékére” az NMI Művelődési Intézet által szervezett pályázatra készülő filmet is láthatja a megnyitó közönsége a HANGJEGYFONÓ csoport bemutatásában. A filmben és a műsorban a fotósok zenészként is bemutatkoznak. Tagjai Farkas Réka, Janovics Gréta, Komjáti Jázmin Anna, Herczeg Dávid, Lázár János Bence, Sipka Bertalan.

Helyszín: I. emeleti kiállítótér

A kiállítás megtekinthető a BFMK nyitvatartási ideje alatt!