5 év 42 képben

Legjobb képeink címmel nyílt kiállítása az ötéves múlttal büszkélkedő Lucien Hervé Kamera Klubnak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ első emeletén. A társaság 17 legaktívabb tagjának összesen 42 fényképét október 25-ig lehet megcsodálni.

 

2014-ben új fejezet keződött Hódmezővásárhely fotós életében, ugyanis 10 taggal létrejött a Lucien Hervé Kamera Klub. A társaság a nagy előd hitvallását tűzte zászlajára: miszerint egy jó fotó nem csak emlékeztetőül szolgál, de a nézők képzelőerejét is felkelti.  Az első bemutatkozó kiállításhoz hasonlóan ez a mostani is a  Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kapott helyet. Ezzel a tárlattal méltó módon tudunk megemlékezni az eltelt öt esztendőről- hangsúlyozta Dömötör Mihály, a Lucien Hervé Kamera Klub elnöke. Az elmúlt évek során a klub tagjai rendszeresen részt vettek országos pályázatokon, megismertették munkáikat a környéken és a fővárosban élőkkel, valamint a létszámuk is folyamatosan bővült.

Dömötör Mihály kiemelte: aki szeretne magasabb szintre lépni a fotográfiában, annak érdemes volt és ezután is érdemes lesz a klubhoz csatlakoznia. Majd hozzátette: a tagok képesek megtalálni a megszokottban a különlegeset, mondanivalójukat pedig érdekes látványban megmutatni, vagy a direkt látványt átalakítva tárni az érdeklődők elé. A mostani kiállításon a konkrét táj- és emberábrázolások mellett olyan elvont témák is felfedezhetők, mint a Tornyai János által megfogalmazott nagy sömmi.

A klub ötéves fennállásához Vágó János külön gratulált, aki többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy nagy munka és feladat egy csapatot elindítani, de ennyi év távlatából elmondható: megérte. Az önkormányzati képviselő  úgy nyilatkozott: az önmegvalósító és alkotó tevékenységet folytató Lucien Hervé Kamera Klub mára szerves részévé vált Hódmezővásárhely kultúrális életének.

A klub legakítvabb tagjainak legjobb képeiből összeállított válogatás egészen október 25-ig tekinthető meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ  első emeletén.