2021. június 23. 19.00 óra

Gyertyaláng – A Duna Művészegyüttes Táncszínházi előadása Trianonra emlékezve

Belépő: 1,000 Ft

Magyarország kormánya a 2020-as évet a Nemzeti Összetartozás Évének minősítette.
Ezen emlékévbe bekapcsolódva az Aranykert Egyesület és a Duna Művészegyüttes sikeresen pályázott egy közös előadás sorozatra, amely kiemelt kormányprogramként az országot és a határon túli magyar területeket egyaránt érintve 10 nagyvárosban kerül bemutatásra, így többek között Hódmezővásárhelyen is a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
A néptánc-színházi előadás címe: Gyertyaláng. Nem kegyeleti gyertyára gondolunk, a nemzethalál valamiféle víziójára, hanem a remény elevenségére…, a pislákoló gyertyafény inkább annak lesz a szimbóluma, hogy van jövő, van kivezető út az önsajnálatból, a bénultságból, túl lehet élni a fájdalmat egy percre sem feledve, miként azt Juhász Gyula írta. Ahhoz, hogy a sebek begyógyulhassanak tennünk kell, méltóságot sugározni, bölcsességgel tenni-venni!
Ahhoz, hogy a sebek begyógyulhassanak tennünk kell még sokat, méltóságot sugározni, bölcsességgel létezni. És kell, hogy napjainkat átitassa
összetartozásunk tiszta élménye, eleven tapasztalata.
A néptánc technikán alapuló táncelőadást a Duna Művészegyüttes táncosai jelenítik meg a színpadon.
Az előadás nyelvezete a magyar néptáncból fakadó kortárs és modern mozgásokkal kevert táncmatéria.
A táncosok a Duna Művészegyüttes táncosai, akik nagyszerű értői az autentikus néptáncnak, de képzettségük és nyitottságuk révén a kortárs táncművészet világban is otthon vannak.